כאשר בני זוג מחליטים להיפרד ויש להם ילדים משותפים עולה הצורך לקבוע הסדרים ברורים בנוגע לשהות של כל אחד מהילדים עם ההורים. הסדר זה, שהיה נקרא בעבר הסדרי ראייה משקף את אחריותם המשותפת של ההורים גם לאחר הפרידה. מטרתו להבטיח יציבות רגשית לילדים ולאפשר להם לשמור על קשר משמעותי עם שני ההורים. בתהליך הגירושין או הפרידה נושא זה נבחן לפי טובת הילד, גילו, המרחק בין בתי ההורים והדינמיקה המשפחתית. הסכמה על חלוקת זמני שהות יכולה להיעשות בהסכמות בין ההורים או להיקבע על ידי בית המשפט במקרה של מחלוקת.
מה משפיע על קביעת חלוקת זמני שהות בין ההורים
כאור, קיימים שיקולים רבים הנלקחים בחשבון בעת קביעת זמני השהות לרבות גילאי הילדים, צרכים מיוחדים, קשר עם כל אחד מההורים ויכולת ההתארגנות של כל צד. השאיפה היא להגיע להסדר שוויוני ככל האפשר וההחלטה מתבצעת על בסיס טובת הילדים בלבד. כאשר קיימת מחלוקת בית המשפט יבחן את כלל הנסיבות וייעזר לעיתים גם בחוות דעת של אנשי מקצוע. ניסוח מדויק של חלוקת זמני שהות חשוב במיוחד כדי למנוע אי הבנות, לעגן את ההסכמות באופן ברור ולאפשר גמישות מסוימת במידת הצורך. ככל שההסכם מפורט יותר כך קטן הסיכוי לקונפליקטים בהמשך.
היבטים משפטיים ורגשיים שהות בשני בתים נפרדים
הנושא של שהות אינו רק טכני או לוגיסטי, הוא נוגע ישירות לרווחת הילדים ולעתידם הרגשי. קביעת חלוקת זמני שהות משפיעה על סדר היום, על המעורבות ההורית ועל הקשר הרציף של כל אחד מההורים עם הילד ולכן חשוב להסדיר את הנושא תוך התחשבות מלאה בצרכים של הילדים, אך גם במציאות היומיומית של ההורים. בתי המשפט מעודדים הסכמות מחוץ לכותלי בית המשפט באמצעות גישור או ייעוץ. ליווי משפטי מקצועי מסייע להורים להבין את הזכויות והחובות ולנסח את ההסדר בצורה מאוזנת ומכבדת.
עורך הדין שי גולדנברג מנוסה בליווי אינספור לקוחות בתהליכי גירושין והוא הכתובת לקבל ממנו כל ייעוץ, מענה או ליווי במקרה הפרטני שלכם. למידע נוסף וייעוץ מקצועי חייגו כעת 052-8787999